YangSaya Nampak

Kerjasama SUPP dan MCA untuk raih kejayaan pilihan raya umum.

In Barisan Nasional, Pilihan Raya Umum, Politik, Sarawak, SUPP on May 6, 2012 at 11:00 pm

SUPP meluaskan kerjasama dengan MCA untuk meningkatkan peluang mereka mencapai kemenangan pada pilihan raya umum akan datang, kata presidennya Datuk Seri Peter Chin.

Beliau berkata kepimpinan pelbagai peringkat kedua-dua parti itu juga akan meningkatkan komunikasi dan perkongsian maklumat sesama mereka dalam menghadapi pakatan pembangkang yang terdiri daripada PKR-DAP-PAS pada pilihan raya itu.

“MCA mempunyai pengalaman dan kekuatan tersendiri. Kami akan lihat bagaimana kami boleh saling membantu, terutama pada pilihan raya akan datang. Sebelum ini, kerjasama yang dijalin begitu minima, tapi sekarang, ia akan ditingkatkan,” katanya kepada Bernama.

Chin berkata demikian bagi mengulas perjumpaan antara barisan kepimpinan tertinggi SUPP yang beliau ketuai dengan presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek di Kuching pada Khamis.

Bagi memenuhi undangan SUPP, Dr Chua berkunjung ke Sarawak di mana berlangsungnya perbincangan antara kepimpinan kedua-dua parti tentang langkah untuk mengukuhkan kerjasama antara parti komponen Barisan Nasional.

MCA bertanding di kawasan majoriti kaum Cina dan kawasan bandar di Semenanjung Malaysia, manakala SUPP, sebuah parti pelbagai kaum dari Sarawak, memberi tumpuan terhadap kerusi di kawasan bandar dan kawasan bumiputera di negeri itu.

### Semoga SUPP dan MCA mencapai kejayaan dalam pilihan raya umum kelak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: