YangSaya Nampak

Tahniah! YB Semop, Abdullah Saidol dilantik Ketua Setiausaha Politik KM.

In Politik, Sarawak on February 27, 2012 at 10:01 pm

YB Abdullah Saidol

DIA kerap turun padang senyap-senyap tanpa membawa wartawan bersamanya kerana cuma ingin berjumpa dan berusaha menyelesaikan masalah rakyat di kawasannya – DUN Semop yang baru dimenanginya pada Pilihan Raya Negeri Sarawak pada April 2011.

YB Abdullah Saidol, 45, akan mengangkat sumpah sebagai Ketua Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Sarawak pada 28 Februari 2012 di depan Ketua Menteri Sarawak, Pehin Sri Abdul Taib Mahmud. Itu maklumat diterima daripada seorang rakan yang bertugas di Wisma Bapa Malaysia hari ini, 27 Februari 2012.

Dia menggantikan YB Abdul Karim Rahman Hamzah yang kini merupakan Menteri Muda Perumahan dan Menteri Muda Pembangunan Belia.

Pada November 2011, YB Abdullah dipilih menjadi Pengerusi Kelab Penyokong Barisan Nasional Sarawak (BNBBC).

YB Abdullah, , merupakan wakil rakyat yang baru memasuki penggal pertama pada tahun ini selepas ‘mewarisi’ kerusi tersebut daripada Datuk Amar Mohd Asfia Awang Nasar menerusi Pilihan Raya Negeri Sarawak ke-10 pada 16 April 2011.

Kedudukan tersebut sudah pasti akan dimanfaatkan oleh YB Abdullah, yang sebelum menjadi wakil rakyat merupakan peguam, untuk membawa pembangunan di seluruh Sarawak secara tidak langsung.

Seorang yang berada di kedudukan itu wajar memiliki ciri-ciri kelantangan dan berani mempertahankan tindakan kerajaan terutama ketika Dewan Undangan Negeri bersidang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: