YangSaya Nampak

Buku kamasutra versi Kelab Isteri Taat?

In Sosial on October 25, 2011 at 12:50 pm

SELEPAS menggemparkan Malaysia dengan kenyataan yang sensasi mengatakan isteri wajar melayan suami seperti pelacur kelas atasan, kini Kelab Isteri Taat dikatakan telah menerbitkan buku tentang seks dari perspektif Islam.

Buku ‘Seks Islam, Perangi Yahudi Untuk Kembalikan Seks Islam Kepada Dunia’ masih diteliti oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sama ada diharamkan penerbitannya atau diberi lampu hijau agar dapat dibaca umum.

Buku jadi kontroversi Kelab Isteri Taat

Dalam buku tersebut, penulisnya Haatijah Aam mendakwa seorang lelaki boleh membuat hubungan seks secara spiritual dengan semua isterinya serentak.

Hatijah dipetik sebagai berkata apabila seorang lelaki mencapai tahap kerohanian tertinggi maka dia boleh menjelma dalam pelbagai bentuk dan melakukan hubungan seks dengan semua isterinya walau di mana sahaja mereka berada.

Kumpulan berkenaan dilaporkan akan tetap melancarkan buku kontroversi itu walaupun menerima protes daripada beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) wanita.

Difahamkan buku berkenaan akan dilancarkan diperingkat global termasuk Singapura, Indonesia, Australia, Mesir, Syria, Jordan, Britain dan Perancis.

Namun kumpulan berkenaan dikatakan tidak berminat untuk memasarkan buku tersebut di Malaysia, bagaimanapun buku berkenaan telah pun didapati berada di negara ini melalui ahli kumpulan Kelab Isteri Taat di sini.

Kelab Isteri Taat pada bulan Ogos 2011 melancarkan cawangannya di Sarawak. Justeru, tidak mustahil buku itu kini, meskipun belum diharamkan, sudah berada di negeri ini dan sekurang-kurangnya dimiliki oleh ahli-ahlinya di Bumi Kenyalang.

Kulit belakang

Cegah sebelum parah. Mungkin itu pendekatan yang diambil oleh pihak berkuasa Islam di Sarawak. Menteri Muda di Jabatan Ketua Menteri Sarawak (Hal Ehwal Islam), Datuk Daud Abdul Rahman menasihatkan kaum hawa beragama Islam tidak mempercayai kandungan isi buku terbabit.

Menurutnya intipati buku berkenaan tidak menggambarkan ajaran sebenar Islam, sebaliknya hanya diilhamkan oleh kumpulan kecil. Dan perbuatan itu dikhuatiri mencemarkan imej Islam sebagai agama suci.

Laporan mengatakan bahawa buku tersebut menganjurkan para suami berhubungan seks serentak dengan semua para isterinya.

Buku tersebut menerangkan bahawa Allah menganugerahkan kelebihan istimewa kepada kaum lelaki untuk mengadakan hubungan jenis serentak dengan semua para isteri mereka.

Dengar khabarnya susah untuk mendapatkan buku tersebut sekarang ini. Sudah tentu ia laris di pasaran dibeli oleh semua golongan terutama muda mudi.

Buku itu mendapat liputan meluas di seluruh dunia yang menceduk berita daripada AFP.

Antara mereka yang lantang membantah buku tersebut seperti biasa adalah kumpulan Sister in Islam yang menganggap Kelab Isteri Taat sengaja mahu mendapatkan publisiti murahan.

Menyentuh mengenai hubungan seks secara berkumpulan atau ‘Group Sex’ ini, ada kedengaran cerita para pengamal poligami di negara kita yang menjadikan tidur sekali satu katil dengan para isterinya sebagai perkara biasa.

Kelab Isteri Taat ditubuhkan dengan tujuan membentuk isteri supaya lebih taat kepada suaminya, sekali gus memainkan peranan mengelakkan penceraian dan keganasan rumahtangga.

Bagaimanapun, ia dikecam hebat oleh kebanyakan pihak di negara ini. Antara kecaman dilemparkan ialah ia menyebarkan ajaran yang mementingkan nafsu semata-mata untuk mengekalkan keharmonian rumah tangga.

Ada pihak mengatakan penubuhan kelab yang kononnya untuk mengajar wanita menjadi setia dan menjalankan tanggungjawab terhadap suami adalah usaha sia-sia serta tidak sejajar dengan tuntutan Islam.

Islam menuntut suami menghormati isteri dan bukannya menjadikan isteri objek seks dalam rumah tangga.

Adakah dengan hanya pandai melayan suami di atas katil menjadikan rumah tangga bahagia dan adakah hanya isteri saja yang mesti pandai melayan suami, bagaimana pula dengan peranan suami di atas katil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: